Wat is Hypnotherapie

Wat is Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie die mensen helpt hun mentale problemen op te lossen in het brein.
Hypnose is een combinatie van diepe ontspanning en een sterke en heldere focus, waardoor je het brein in een optimale leerstaat brengt. Middels hypnose omzeil je het kritisch denken, waardoor je in het niet-redenerende onderbewustzijn terecht komt. In deze staat heb je een verhoogde vatbaarheid voor positieve suggesties. Hier ligt dus een enorme veranderkracht!
Je kunt je brein vergelijken met een laptop: net als in een computer zitten ook in je brein allerlei software. Bijv. je overtuigingen. Soms zijn die verouderd en niet meer functioneel. In bepaalde situaties popt dat weer op en gaat dat programma weer draaien, terwijl je dit niet wilt. Met hypnotherapie kun je nieuwe breinverbindingen leggen en je brein her programmeren. Je leert kijken naar die oude programma’s zonder dat je ermee versmelt en leert om nieuwe verbindingen te leggen.
Het is wetenschappelijk bewezen dat we slechts 5% van ons bewustzijn gebruiken. Hypnose helpt je toegang te krijgen tot de andere 95% door je verbeelding te activeren en in contact te komen met je onbewuste brein. Deze ijsberg geeft weer hoe groot je onbewuste mind is. Alles wat zich in ons afspeelt “onder water”, waar wij ons dus niet van bewust zijn, kan emotionele en/of fysieke en/of gedragsklachten opleveren.

Voorbeelden waarvoor je Hypnotherapie kan inzetten

Voor vele hulpvragen biedt hypnose een passende aanpak
Mensen komen met uiteenlopende hulpvragen. Hypnose als therapievorm herstelt de balans tussen lichaam en geest, doorbreekt onbewuste patronen, helpt je om oude ballast los te laten en activeert je interne (verander)kracht. Het is een prachtig hulpmiddel om de regie te nemen over je eigen leven. Dus waar je in je leven ook tegenaan loopt en welke uitdagingen jou ook de baas zijn… Hypnose stelt je in staat wenselijke veranderingen te maken.
Mijn hypnose technieken komen tot de kern van dieper liggende, veelal onbewuste, oorzaken van bijvoorbeeld:
• Teveel spanning en stress
• Lichamelijke of mentale onbalans
• Gebrek aan zelfvertrouwen of eigenwaarde
• Vermoeidheid en verminderde energie
• Alle andere blokkades die je belemmeren het beste uit jezelf te halen, lekker in je vel te zitten en van jouw leven te genieten

Spanning en stress

Hypnotherapie is dé manier om je gemiddelde stressniveau te verlagen en meer ontspannen te leven. Om druk van de ketel te halen. Thuis of op het werk. Het reduceert overmatige spanning, geeft een gevoel van rust en ruimte, verbetert jouw reactie op stress(situaties) en heft eventuele blokkades op.

Burn-out

Met hypnotherapie leer je weer ontspannen, je overtuigingen te onderzoeken en nieuwe, helpende overtuigingen aan te leren. Je vindt het contact terug met jezelf, jouw kernwaarden en je passie, zodat je weer energiek kunt leven en werken.

Omgaan met hooggevoeligheid

20% van alle mensen is hooggevoelig. Dat is geen afwijking of ziekte maar een gezond kenmerk van het zenuwstelsel. Hypnotherapie kan je helpen inzicht te krijgen in jouw eigen hoogsensitiviteit met jouw kwaliteiten en valkuilen. Van daaruit kijken we wat jij nodig hebt om je beter te voelen en het leven te leven dat bij jou past.

Angsten & fobieën

Iedereen voelt zich weleens angstig. Dat is volkomen normaal. Wanneer je je voortdurend bang voelt en de angst je beperkt en/of blokkeert in je dagelijks leven, dan is er meer aan de hand. Dit kan een grote impact hebben op je zelfvertrouwen. Hypnotherapie biedt een oplossing.

Afvallen

Ben jij ontevreden over je gewicht of als je naar jezelf in de spiegel kijkt? Houd jij je gezonde voornemens niet vol? Heb je al van alles geprobeerd zoals diëten, sporten, vasten, nee zeggen, kortom heb je alle stappen gezet om je streefgewicht te bereiken maar wil het maar niet lukken? Dan ben je misschien nu op een punt dat je anders naar je probleem wilt kijken. Middels hypnose benaderen we jouw probleem vanuit een andere invalshoek. We houden rekening met de enorme invloed van het onderbewustzijn op het gedrag van de mens.

Psychosomatische klachten

Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die niet of onvoldoende verklaard kunnen worden door een lichamelijke aandoening. Wanneer psychische klachten geuit worden als lichamelijke symptomen, spreken we van somatisatie. Misschien wil je onderzoeken of jij op een andere manier met deze klachten kunt omgaan. Hypnotherapie kan je hierbij helpen.

Met behulp van hypnotherapie kun je transormeren naar de versie van jezelf die je in essentie bent. Je leert om je schaduwkanten te omarmen en je angst in de ogen te kijken, om vandaaruit nieuwe manieren te vinden om jouw kostbaarheid te laten zien en deze ook te delen met je omgeving. Hier begeleid ik jou graag bij.

Benieuwd naar wat hypnotherapie voor jou kan betekenen?

Met behulp van hypnotherapie kun je transformeren naar de versie van jezelf die je in essentie bent. Plan vandaag nog een kennismaking!